Αναζήτηση: 
 
Νεογνική καρδιολογία

Νεογνική καρδιολογία

Νικόλαος Γ. Ελευθεράκης
Η Νεογνική Καρδιολογία είναι ενδεχομένως το πιο δύσκολο κομμάτι της Καρδιολογίας. Η μετάπτωση της εμβρυϊκής στην μετεμβρυϊκή κυκλοφορία τις πρώτες ώρες ζωής καθιστά την εξέλιξη πολλών συγγενών καρδιοπαθειών μη προβλέψιμη. Η δε αντιμετώπισή τους απαιτεί λεπτούς, καλά σχεδιασμένους και στενά ελεγχόμενους φαρμακευτικούς η επεμβατικούς χειρισμούς.
Η πολυπλοκότητα, η εξαιρετική σπανιότητα ορισμένων και ο συνδυασμός βλαβών σε πολλές συγγενείς καρδιοπάθειες καθιστά κάθε συγγενή καρδιοπάθεια οντότητα η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και εξατομικευμένη συντηρητική η επεμβατική θεραπεία.
Η μακροχρόνια κλινική εμπειρία είναι εκείνη που δίνει τη δυνατότητα στον Παιδοκαρδιολόγο να αντιμετωπίζει σωστά τις καρδιοπάθειες των νεογνών, όμως απαιτείται και επαρκές υπόβαθρο θεωρητικών γνώσεων και γενικών κατευθυντήριων γραμμών.
Το παρόν βιβλίο περιέχει στοιχειώδεις γνώσεις Νεογνικής Καρδιολογίας και απευθύνεται κυρίως στους νέους παιδοκαρδιολόγους αλλά και τους εξειδικευόμενους νεογνολογίας από τις απορίες και ερωτήσεις των οποίων προέκυψε η ανάγκη να γραφεί.
Περιλαμβάνει γενικές γνώσεις από όλους του τομείς της κλινικής, παρακλινικής και επεμβατικής καρδιολογίας στα νεογνά αλλά και περιγραφή των συγγενών καρδιοπαθειών. Αποσπάσματα του κειμένου, ορισμένοι από τους πίνακες και σχήματα του βιβλίου έχουν ήδη δημοσιευθεί σε έγκυρα βιβλία ή άρθρα τα οποία αναφέρονται ως προτεινόμενα συγγράμματα.
Τιμή : 45.00€  -  504 Σελίδες  -  ISBN : 9782748357080  -  Eπιστημονικά βιβλία   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ειδικεύθηκε στη Καρδιολογία Ενηλίκων αλλά τα τελευταία δώδεκα έτη ασχολείται αποκλειστικά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες σε Νεογνά, Βρέφη, Παιδιά και Νέους Ενήλικες ως Επιμελητής του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων ‘Αγία Σοφία’.