Αναζήτηση: 
 
Γονείς, μαθητές: ταξικοί και επαγγελματικοί προσδιορισμοί

Γονείς, μαθητές: ταξικοί και επαγγελματικοί προσδιορισμοί

Αγγελική Ν. Χαρίτου
Οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές κατευθύνσεις αλλά και οι βλέψεις των μαθητών και των οικογενειών τους, δεν είναι αποτέλεσμα ούτε φυσικών ικανοτήτων, ούτε αξιοκρατικής αξιολόγησης. Είναι αποτέλεσμα κοινωνικών παραγόντων. Στο καπιταλιστικό σύστημα το σχολείο με τον επιλεκτικό του χαρακτήρα αναπαράγει την κοινωνική ανισότητα και την κοινωνική διαστρωμάτωση.
Παράλληλα, το επάγγελμα, εκτός του ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες ένταξης του ατόμου στην κοινωνία, σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική κινητικότητα. Ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός καθίσταται αναποτελεσματικός στο να ενημερώσει τους μαθητές για τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Η εμπειρική διαταξική διερεύνηση ανάμεσα στην μεσαία και την εργατική τάξη έχει σαν σκοπό να καταδείξει αυτή την προβληματική.
Τιμή : 30.00€  -  300 Σελίδες  -  ISBN : 9782748363159  -  Eπιστημονικά βιβλία   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Αγγελική Ν. Χαρίτου Η Χαρίτου Αγγελική υπηρετεί ως καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1987. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 1986. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2006 στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ¨Κοινωνικός Αποκλεισμός Μειονότητες και Φύλο» του Παντείου Πανεπιστημίου και σήμερα είναι υποψηφία διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.