Αναζήτηση: 
 
Ενέργεια και περιφερειακή ανάπτυξη

Ενέργεια και περιφερειακή ανάπτυξη

Γιάννης Βουρδουμπάς
Η χρήση της ενέργειας είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ στις δυτικές μεταβιομηχανικές κοινωνίες για τη στήριξη του σημερινού επιπέδου της υψηλής ευημερίας τους. Στην Ελλάδα η αξιοποίηση του ενδογενούς ενεργειακού δυναμικού της περιφέρειας με την ορθολογική διαχείριση των υπαρχόντων πόρων θα μπορούσε να συμβάλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, στη μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, στη μικρότερη χρήση του εγχώριου ρυπογόνου λιγνίτη αλλά και στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Η προώθηση των αειφορικών ενεργειακών και περιβαλλοντικών τεχνολογιών αποτελεί έναν σημαντικό στόχο της ευρωπαϊκής και της ελληνικής πολιτικής σήμερα, που οδηγεί προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, στην αύξηση της απασχόλησης αλλά και στη δημιουργία μιας κοινωνίας και μιας οικονομίας που θα βασίζονται στη γνώση. Στα δοκίμια του τόμου αυτού παρουσιάζονται διάφορα θέματα στον τομέα των καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών και του περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην ελληνική περιφέρεια, συμφιλιώνοντας την οικονομική μεγέθυνση με την αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων.
Τιμή : 13.00€  -  134 Σελίδες  -  ISBN : 9782748365450  -  Δοκίμιο   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Γιάννης Βουρδουμπάς Ο Γιάννης Βουρδουμπάς γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Loughborοugh της Αγγλίας. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων. Την περίοδο 2000-2005 διατέλεσε διευθυντής της Θερμοκοιτίδας Νέων Επιχειρήσεων Χανίων.
Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και βιβλία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης.