Αναζήτηση: 
 
Αναπνοές του Ψηλορείτη

Αναπνοές του Ψηλορείτη

Μελέτης Δρετουλάκης
Συνεπαρμένος από τις αξέχαστες μνήμες του χωριού μου, νιώθω αδύναμος να ξεφύγω από τη μάισσα ομορφιά του! Γι’ αυτό και, κάθε τόσο, με φέρνουν τα βήματά μου κοντά σ’ αυτό, που μου γεμίζει την καρδιά απ’ αναγάλλιο, μα κι από καημό ανάκατο μαζί. Κι από καημό, γιατί δε βλέπω τίποτα από τους παραμυθένιους παλιούς καιρούς και τις χαμένες ζωές του! Κι όμως για ‘κείνες τις μνήμες πηγαίνω, κι ας είν’ αγκαθερές! Τις νιώθω σαν τ’ ακριβότερο όνειρο και σαν το πιο γλυκό σκίρτημα ζωής στις στέπες ερμιές της αποξένωσης και της τραγικής μοναχικότητάς μου μέσα στη σημερνή πολυάνθρωπη, κι όμως τόσο απάνθρωπη, κοινωνία, που ζούμε! Έτσι παίρνω συχνά το δρόμο για τις ριζοβουνιές του
Ψηλορείτη! Το γαληνεμένο τόπο της λίγης πρώτης μου ζωής, που, όμως, θαρρώ πως, με τις αξέχαστες μνήμες του, μου τη γεμίζει ολάκερη! Έζησα σ’ αυτόν τα τελευταία ήσυχα χρόνια του Μεσοπολέμου! Τα χρόνια του Δεύτερου Μεγάλου Πολέμου στο κατόπιν! Χρόνια δύσκολα και τρομαριασμένα αυτά, γεμάτα αίματα και σκοτωμούς και πείνα αβάσταχτη για πολλούς! Έζησα τις μπουνάτσες και τις φουρτούνες του! Το γέλιο και το κλάμα του! Τά ’ζησα όλα, σα βέβιο γέννημά του!
Γι’ αυτό κι έμεινα πια ένας αγιάτρευτος ρομαντικός χωριάτης πάντα!…
Τιμή : 31.00€  -  548 Σελίδες  -  ISBN : 9789609745192  -  Διηγήματα   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Μελέτης Δρετουλάκης Ο Μελέτης Δρετουλάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1931 και σπούδασε κλασσική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Διορίσθηκε στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση και δίδαξε σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας ως καθηγητής, ως Γυμνασιάρχης και ως Λυκειάρχης (1958-1988). Έχει δημοσιεύσει σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες και εγκυκλοπαίδειες πολλά άρθρα και μελέτες επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου. Στο χώρο της λογοτεχνίας παρουσιάστηκε με τα βιβλία του «Φωνές από τα μνήματα τ’ Άη Νούφρη», μυθιστόρημα (1973), «Αναπνοές του Ψηλορείτη» Διηγήματα (Εκδ. ΔΩΡΙΚΟΣ, 1977) και «Ο ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ», μυθιστόρημα (ΒΙΒΛΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, 2003).
Διαμένει μόνιμα στο Ρέθυμνο, και κατά σύντομες περιόδους και στην Αθήνα, ασχολούμενος αποκλειστικά με το λογοτεχνικό και συγγραφικό έργο του.