Αναζήτηση: 
 
Επιφυλλίδες για την Ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Επιφυλλίδες για την Ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Γιάννης Βουρδουμπάς
Tα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας που σχετίζονται με την ανεργία και τη ρύπανση του περιβάλλοντος μπορούν να αντιμετωπιστούν με την προώθηση της πράσινης αειφορικής ανάπτυξης. Γι’ αυτόν το λόγο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών της σήμερα, μεταξύ άλλων, την πράσινη ανάπτυξη και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη σημερινή δυσμενή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και η αξιοποίηση των άφθονων ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων που διαθέτει η Ελλάδα αποτελούν μάλλον μονόδρομο.
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον τόμο αυτό αναφέρονται στις έννοιες της ανάπτυξης, της αειφορίας και των πράσινων επενδύσεων με έμφαση στην προοπτική της εφαρμογής τους στην ελληνική περιφέρεια.
Τιμή : 11.00€  -  134 Σελίδες  -  ISBN : 9789609745291  -  Δοκίμιο   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Γιάννης Βουρδουμπάς Ο Γιάννης Βουρδουμπάς γεννήθηκε και ζει στα Χανιά. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ και απόφοιτος του Πανεπιστημίου Loughborοugh της Αγγλίας. Σήμερα διδάσκει στο τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων. Την περίοδο 2000-2005 διατέλεσε διευθυντής της Θερμοκοιτίδας Νέων Επιχειρήσεων Χανίων.
Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και βιβλία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της περιφερειακής ανάπτυξης.