Αναζήτηση: 
 
Μαίρη της Mary Wollstonecraft

Μαίρη της Mary Wollstonecraft

Αγγελική Ν. Χαρίτου
Aνακαλύπτοντας τη Μαίρη του εαυτού μας, η Mary Wollstonecraft μάς ταξιδεύει στην κοινωνία του 18ου αιώνα ασκώντας καυστική κριτική με φιλοσοφική αλλά και κοινωνιολογική ματιά. Η εξιδανίκευση της γυναικείας φυσιογνωμίας, καθώς και η ιδιότυπη σχέση της ηρωίδας με μία γυναίκα, αλλά και με έναν άνδρα δίνουν δυναμικότητα στην πλοκή και καθιστούν το έργο πιο ενδιαφέρον.

Η Μαίρη Γούλστενκραφτ (1759-1797) ήταν φιλόσοφος, πολιτικός και η πρωτοπόρος θεωρητικός της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της γυναίκας. Αναλύοντας την εποχή της, τον 18ο αι., διαπίστωσε ότι μόνο η εκπαίδευση είναι εκείνη που θα απελευθερώσει τις γυναίκες από τα δεσμά της κυριαρχίας των ανδρών. Οι ριζοσπαστικές ιδέες της επηρέασαν το παγκόσμιο φεμινιστικό κίνημα και διατηρούν ακόμη μέχρι και σήμερα την αυθεντικότητά τους.

Mεταφράστρια : Αγγελική Ν. Χαρίτου
Τιμή : 11.00€  -  126 Σελίδες  -  ISBN : 9789609745345  -  Μυθιστόρημα   
> Διαβάστε τις πρώτες σελίδες > Για παραγγελία:
 
Αγγελική Ν. Χαρίτου Η Χαρίτου Αγγελική υπηρετεί ως καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1987. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 1986. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές το 2006 στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ¨Κοινωνικός Αποκλεισμός Μειονότητες και Φύλο» του Παντείου Πανεπιστημίου και σήμερα είναι υποψηφία διδάκτωρ στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.